Petri Liuha on aloittanut Tampereen yksikkömme johtajana. Hän tuo Kosterille vahvaa teknologista osaamista ja patenttien tuntemusta.
Diplomi-insinööri Petri Liuhalla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura teknologian parissa. Hän siirtyi Kolsterille EIT Digitalilta (European Institute of Information and Technology) innovaatiojohtajan tehtävästä, jossa hän vastasi innovaatio-ohjelmasalkusta ja kaupallistamisesta. Hän työskenteli muun muassa tekoälyn ja kyberturvallisuuden parissa. Erityisesti Liuha keskittyi valmistavan teollisuuden, logistiikan ja kaupan digitaalisiin ratkaisuihin.
Aiemmin urallaan Liuha on toiminut Nokian Research Centerissä useissa eri tehtävissä: tuotekehittäjänä, tutkijana, tiimiesimiehenä ja laitearkkitehtuuria kehittävän yksikön johtajana. Hän oli mukana rakentamassa yrityksen vankkaa patenttisalkkua ja hoiti suhteita johtaviin kansainvälisiin teknologiayrityksiin.
”Olen koko elämäni ollut kiinnostunut teknologiasta, mutta myös työ asiakkaiden kanssa on innostavaa. On hienoa, että nyt pääsen yhdistämään nämä kaksi asiaa. Teen parhaani auttaakseni asiakkaitamme näkemään, mikä merkitys teknologialla ja IPR:llä on heidän liiketoiminnalleen. Toimintaympäristön alati muuttuessa on yhä tärkeämpää selvittää, mitkä ovat uudet teknologiset alueet, jotka asiakkaamme pitää saada haltuun”, kertoo Liuha.
Liuha on myös keksijä, ja hänellä on 13 voimassa olevaa patenttia Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Monet patenteista ovat Nokian vuosilta ja ne liittyvät muun muassa signaalinkäsittelyyn ja älypuhelinten toteutusratkaisuihin.
Lisäksi Liuhalla on kokemusta startup-yrittäjyydestä. Hän oli perustamassa Eximap Oy:tä, joka kehitti sovelluksia autoilijoiden ja autoalan käyttöön.
”Kolsteria olen aina pitänyt vahvana ja luotettavana toimijana sekä yritysten kumppanina, oli sitten kyse teknologian tai tuotteen suojaamisesta. Näen, että Kolsterin vahvuutena on olla pitkäaikainen kumppani asiakkailleen. Emme tee vain yksittäisiä toimeksiantoja vaan jatkuvia strategisia linjauksia”, Liuha sanoo.
Liuha asuu Lempäälässä ja työskentelee vapaa-ajallaan pientuottajana. Hän kasvattaa omena- ja päärynäpuita omassa hedelmätarhassaan.
”IPR-osaamisen ja patenttisalkun kasvattamiseen pätee samat lainalaisuudet kuin hedelmäpuiden kasvattamiseen – molemmat vaativat pitkäjänteistä työtä alati muuttuvissa olosuhteissa.”