Skip to content

Keksinnön julkaisupalvelu

Tee keksinnöstäsi uutuudeneste kilpailijallesi. Keksinnön julkaisupalvelumme auttaa sinua keksintösi tai idean julkaisemisessa. Me kuvaamme keksintösi tai ideasi ja julkaisemme sen puolestasi.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Toimeksianto kestää yleensä noin 1-2 viikkoa.
Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta määräytyy kokonaisuuden perusteella.

Keksinnön julkaiseminen on harkinnan arvoinen vaihtoehto, jos keksinnölle ei haeta patentti- tai hyödyllisyysmallisuojaa.

  • Keksintösi julkaisu synnyttää uutuudenesteen ja estää muita hyödyntämästä tai patentoimasta sitä.
  • Näin turvaat innovaatioon investoimaasi aikaa ja rahaa.

 


OTA YHTEYTTÄ

"Keksinnön julkaiseminen on harkinnan arvoinen vaihtoehto, jos keksinnölle ei haeta patentti- tai hyödyllisyysmallisuojaa. Me voimme huolehtia keksintösi asianmukaisesta julkaisemisesta puolestasi."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Kuka omistaa keksinnön?

Lain mukaan keksinnön omistaa keksijä, joka voi myös siirtää oikeutensa toiselle. Mikäli keksijä on toisen palveluksessa, työnantaja voi saada työsuhdekeksintölain mukaan oikeuden keksintöön tietyin edellytyksen. Työnantajalla on oikeus keksintöön, joka on syntynyt työ- tai virkasuhteessa ja määrätyn työtehtävän tuloksena. Jos keksinnöllä ei ole mitään yhteyttä työsuhteeseen, työnantajalla ei ole oikeutta keksintöön.

Mitä tarkoittaa keksintöilmoitusten arviointi?

Keksintöilmoitusten arviointi seuloo keksintöilmoitukset ja varmistaa niiden laadun. Asiantuntijamme tarkistavat, että yrityksellä on työkalut ja prosessit keksintöilmoitusten käsittelyyn. Samalla varmistetaan, että keksintöilmoituksessa on tarvittavat tiedot ja keksintö on kuvattu riittävän kattavasti. Teemme myös alustavan arvion keksinnön suojattavuudesta ja mahdollisesta suojapiiristä. Tarvittaessa keksijä saa meiltä apua keksinnön kuvaamiseen. Arviointi auttaa huolehtimaan siitä, että ilmoitukset tulevat käsitellyiksi määräajassa. 

Keksintöilmoitusten arviointi räätälöidään yrityksen tarpeen mukaan. Keksintöilmoitusten arvio maksaa 250–750 euroa ilmoitukselta.

Miten keksinnön uutuus selvitetään?

Keksinnön uutuuden ja keksinnöllisyyden selvittämiseen voit käyttää Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämiä patenttitietokantoja sekä internetin hakukoneita. Uutuuden voi kuitenkin menettää, jos hakee väärällä tavalla uutuuden esteitä Internetissä. Keksinnön uutuuden selvittämisessä onkin hyvä käyttää apuna asiantuntevaa IPR- ja lakitoimistoa.

Mikä on keksintö?

Keksintö on uusi innovatiivinen tuote, laite tai menetelmä. Keksintö voi olla myös uraauurtava prosessi tai tekniikka. Uusi käyttömuotokin voidaan luokitella keksinnöksi. Innovatiivisen ja teollisesti hyödynnettävän keksinnön voi patentoida.

Miten toimii keksintöjen julkaisupalvelu?

Keksinnöstä on tärkeää julkaista tietoa, koska kaikki julkinen tieto estää muita hyödyntämästä tai patentoimasta sitä. Voimme huolehtia yrityksesi puolesta keksinnön julkaisemisesta ja kuvaamisesta. Näin tehdään uutuudeneste kilpailijoille. Kolsterin keksintöjen julkaisupalvelun hinta on 800–1200 euroa.  

On kuitenkin tärkeää huomioida, ettei keksintöä julkaise ennen oman patenttihakemuksen jättämistä. Muutoin keksintö ei ole enää uusi – ja uutuus on ehdoton keksinnön patentoinnin edellytys. 

Milloin patentoitavan keksinnön saa julkistaa?

Jos keksinnölle haetaan patenttisuojaa, sitä ei saa julkistaa missään muodossa ennen patenttihakemuksen jättämispäivää. Sitä ei siis saa esitellä esimerkiksi mainosmateriaaleissa tai mediassa. Patentin myöntämisen edellytyksenä on, että keksintö on uusi eikä sitä ole esitelty julkisesti. 

Patenttihakemusta jätettäessä on siis hyvä miettiä ajoitusta. Hakemusta ei kuitenkaan kannata jättää liian aikaisin, ettei käy niin, että haettu patentti ei suojaakaan koko lopullista tuotetta.

Milloin patenttihakemus pitää tehdä?

Patenttihakemus on jätettävä ennen kuin keksintö julkistetaan. Jos ratkaisu esitellään esimerkiksi messuilla ennen patenttihakemuksen jättämistä, julkistaminen mitätöi hakemuksen. Keksinnöstä ei siis saa kertoa julkisesti mitään ennen ensimmäisen patenttihakemuksen jättämistä. Näin ei itse aiheuteta patentoinnille uutuuden estettä.

OTA YHTEYTTÄ