Tekijänoikeudet ja lähioikeudet
Tekijänoikeus ja niin kutsutut lähioikeudet saattavat suojata sinun tai yrityksenne luovan työn tuloksia ja mahdollistaa uutta ansaintaa esimerkiksi lisensoinnin kautta. Vastaavasti liiketoiminnassa tulee huomioida muiden tekijänoikeudet ja tähän liittyvät riskit.
Annamme arvion tapauskohtaisesti.*
*Hinta vaihtelee toimeksiannon kokonaisuuden mukaan.
Arvioimme tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä, kuten mikä voi saada tekijänoikeussuojaa. Lisäksi tutkimme, onko tietyissä tapauksissa syytä epäillä tekijänoikeutta loukatuksi. Avustamme monipuolisesti asiakkaitamme myös esimerkiksi teosten kaupallistamiseen liittyvissä sopimusasioissa sekä oikeuksien puolustamisessa.
Ajankohtaista aiheesta
Suuri tekoälykiista muhii Yhdysvalloissa – rikottiinko lehden tekijänoikeuksia?
18.01.2024
Korkein oikeus tarkensi kuvasitaatin rajoja – somepostaajien tekijänoikeus voitti
30.06.2023
Tekijänoikeuslaki muuttui – tarkista sopimukset ja päivitä pelisäännöt
04.04.2023
"Niin luovilla aloilla kuin teknologiayritysten piirissä tekijänoikeus on tärkeä aineettoman ansainnan mahdollistava elementti. Tekijänoikeuden selkeään hallinnointiin kannattaa kiinnittää huomiota."
NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN
Mitä ovat aineettomat hyödykkeet?
Kuka patentin omistaa?
Patenttilain mukaan keksijä omistaa keksinnön. Patentin oikeudet voi kuitenkin siirtää toiselle halutessaan. Jos keksinnön keksijä työskentelee yritykselle, jonka toimialaan patentoitava keksintö olennaisesti liittyy, työnantaja voi saada oikeuden keksintöön.