Tuotekehitys turvaan hyödyllisyysmallilla
Hyödyllisyysmalli on nopea ja kustannustehokas vaihtoehto teknisen ratkaisun suojaamiseksi. Hyödyllisyysmallin rekisteröinnillä saadaan nopeasti suoja, jota voi puolustaa oikeudessa.
Annamme arvion tapauskohtaisesti.*
*Hinta sovitaan tapauskohtaisesti arvioidun työmäärän perusteella.
Hyödyllisyysmallin rekisteröinnillä suojaat kehittämäsi teknisen ratkaisun omaan käyttöösi.
- Hyödyllisyysmalli sopii erityisesti yksinkertaisille tuotteille tai tuoteparannuksille, joille riittää 10 vuoden suoja-aika.
- Yksi hyödyllisyysmallin eduista on sen nopea saatavuus.
- Menetelmää tai käyttöä ei voida suojata hyödyllisyysmallilla.
Ajankohtaista aiheesta
Hyödyllisyysmalli eli pikkupatentti on nopea ja edullinen suoja
21.03.2022
Skick-sähköpotkukelkan uniikki tuoteidea nojaa vahvaan IPR-suojaan
26.10.2021
"Hyödyllisyysmalli tarjoaa nopean ja kustannustehokkaan tavan suojata tuotekehityksen tulokset ja antaa saman juridisen suojan kuin patentti. Rekisteröinnin voi saada jopa kolmessa kuukaudessa."
NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN
Mikä on hyödyllisyysmalli?
Hyödyllisyysmalli tai hyödyllisyysmallioikeus on patentin kaltainen kielto-oikeus, joka estää muita hyödyntämästä keksintöä ammattimaisesti. Hyödyllisyysmallia kutsutaan myös pikkupatentiksi.
Hyödyllisyysmalli on patenttia nopeampi ja halvempi tapa keksinnön yksinoikeuden suojaamiseen. Hyödyllisyysmallin käsittelyaika on keskimäärin kolme kuukautta. Sen uutuutta ja keksinnöllisyyttä ei tutkita, ellei sitä erikseen pyydetä. Hyödyllisyysmallin suoja-aika on korkeintaan kymmenen vuotta, kun taas patentin kaksikymmentä vuotta.
Hyödyllisyysmalli suojaa tuote- tai laitekeksintöjä, mutta sitä ei voi saada menetelmä- tai käyttökeksinnöille. Suomessa voi saada samaan keksintöön sekä patentin että hyödyllisyysmallin. Hyödyllisyysmallia haetaan Patentti- ja rekisterihallituksesta.