28.9.2017
Tuntuuko tutulta: Vuoden vaihteen kiireet painavat päälle ja budjetti pitäisi saada valmiiksi. Miten saisin kulut kuriin? Tämä pohdinta on käynnissä niin isoissa kuin pienissä organisaatioissa.
80/20 -sääntö näyttää toimivan – edelleen vain murto-osa huomiosta käytetään siihen, mistä saamme uutta liiketoimintaa ja lisäarvoa. Ero menestyjien ja normisuorittajien välillä löytyy siitä, miten omistukset saadaan tuottamaan paremmin – siis tase töihin!
IPR-keskustelun keskiössä ovat yleensä patentit ja tavaramerkit. Sekä niistä riitely. Menestyjille ei kuitenkaan riitä keksintöjen suojaus ja patenttien päällä istuminen. Aineettomasta omaisuudesta halutaan kasvavaa liiketoimintaa. Lisensointi, kumppanisopimuksien vuosihuolto sekä erilaiset täsmäanalyysit kilpailijoiden, teknologioiden tai ostokohteiden toimintaympäristöstä ovat muodostumassa uudeksi normaaliksi, jota menestyvät yritykset käyttävät osana liiketoiminnan johtamistaan.
Meille IPR-ammattilaisille tämä tarkoittaa monipuolisempaa yhdessä tekemistä asiakkaan kanssa. Tästä hyötyvät kaikki. Tämä myös kasvattaa lahjakkaiden, tulevaisuuden tekijöiden kiinnostusta toimialastamme. Keskiöön on noussut aito kiinnostus asiakkaan liiketoiminnan kasvattamiseen hyödyntämällä aineetonta omaisuutta sekä käyttämällä tehokkaasti eri työkaluja ja taktiikoita tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kolster muuttaa vahvasti IPR-toimialaa Suomessa, jotta asiakkaamme saavat paremman tuoton IPR-investoinneilleen. Kasvumarkkinoista Kiina on ykkösenä.
Kolster China Desk™ -palvelun kautta helpotamme Kiinan kasvumarkkinoille menoa niin normaalien sopimusten, lisensoinnin kuin IPR- asioidenkin osalta. Ensimmäisenä ulkomaisena yhtiönä maailmassa Kolster hyväksyttiin Kiinan valtiollisen tavaramerkkiyhdistyksen CTA:n Council member -jäseneksi. Tämä mahdollistaa ulkomaisten merkinhaltijoiden palvelun ja neuvonnan aivan eri tasolla kuin aikaisemmin on ollut mahdollista.
Muutetaan yhdessä IPR kustannuksesta kannattavaksi investoinniksi!